Episod 2: Stephan brottas med backar – och sin egen rädsla

Uppdaterad
Publicerad

Förra året kunde ni Stephan Wilson stapplande resa från otränad nybörjare – till att klara av Vasaloppet. I avnitt två av Stephans Klassiker tar han sig an backar – och sin egen rädsla. ”Ensam är kanske inte stark i det långa loppet”, säger Stephan Wilson.

Stephan Wilson ska för andra gången skida de 90 kilometrarna från Sälen till Mora i Vasaloppet, den här gången utan att ständigt jagas av ”repet”. Han ska dessutom cykla 30 mil på Vätternrundan, genomföra Vansbrosimningens 3 000 meter trots sin stora rädsla för vatten, och springa de tre tuffa milen på Lidingöloppet.

I avsnitt två av Stephans Klassisker fortsätter Stephans sin resa. Den här gången möter han upp Vasaloppsikonen Daniel Tynell som försöker få Stephan att tänka annorlunda – speciellt när det kommer till backar.

– Ute i spåret är jag och Daniel som skönheten och odjuret, säger Stephan i avsnittet.

Se hela avsnittet i spelaren ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.