Stephan tar sikte på en klassiker

Uppdaterad
Publicerad

Förra året kunde ni Stephan Wilson stapplande resa från otränad nybörjare – till att klara av Vasaloppet. Nu satsar han ännu större; han ska ta sig ”En Svensk Klassiker”. ”Helt galet egentligen! Vad har jag gett mig in på?”`, säger Stephan Wilson till SVT Sport.

Stephan Wilson ska för andra gången skida de 90 kilometrarna från Sälen till Mora i Vasaloppet, den här gången utan att ständigt jagas av ”repet”. Han ska dessutom cykla 30 mil på Vätternrundan, genomföra Vansbrosimningens 3 000 meter trots sin stora rädsla för vatten, och springa de tre tuffa milen på Lidingöloppet.

– Detta som den logiska fortsättningen på mitt skidäventyr. Jag fick ju så otroligt mycket stöd under min Vasaloppsresa förra året och många tittare har hört av sig, berättat att de har blivit berörda, inspirerade och peppade, säger Stephan Wilson.

Vasaloppet

Tittarna kommer i programserien “Stephans klassiker” att få följa Stephan genom hopp och förtvivlan. Under träningspassen, när familj, jobb och förberedelser ska pusslas ihop, när osäkerheten och rädslan kommer smygande och kroppen gör ont. Och i de stunder av flyt då allting bara känns rätt.

– Jag är livrädd men också förväntansfull. Kommer jag ens att klara det? Och den stora frågan som jag vill ha svar på: Varför gör folk det här? Jag är ju inte ensam om denna resa, många gör den och det känns verkligen som en del av den svenska folksjälen, säger Wilson.

Programserien på 11 episoder börjar sändas i Vinterstudion 29 januari och sträcker sig över Lidingöloppet nästa höst.

Se trailern i spelaren ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet