Episod 7: Så var Stephans Vätternrunda – efter hjärnskakningen

Uppdaterad
Publicerad

Stephans klassiker var i fara när en hjärnskakning kommer emellan. Två veckor innan Vätternrundan var det ännu oklart om han skulle komma till start. Se det sjunde avsnittet av Stephans klassiker i spelaren ovan.

– Det är som en obehaglig känsla av tryck, som jag aldrig får bort, säger Stephan Wilson om hjärnskakningen i programmet.

När han får klartecken att köra ”det stora eldprovet”, har han bara en vecka kvar att förbereda sig för Vätternrundans 30 mil. förbereda sig.

Det blir en smärtsam resa på 21 timmar som du får följa i det sjunde avsnittet av serien Stephans klassiker.

– När jag gjorde Vasaloppet första gången svarade jag direkt att jag aldrig kommer sluta åka skidor. Det här var en helt annan sorts smärta, så just nu vet jag faktiskt inte. Att ha det här i så många timmar var tortyr, jag var så himla glad att komma i mål ändå, sa han efter målgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.