Anna Haag och Stina Nilsson har åkt hem till Sverige. Foto: TT

Stina Nilsson missar tävlingarna i Toblach

Uppdaterad
Publicerad

Både sprintspecialisten Stina Nilsson och Anna Haag saknas i truppen som ska tävla i Toblach i helgen. Nilsson är förkyld och Haag har haft en trög start på säsongen.

Stina Nilsson, som vann sprinten i Davos, har blivit förkyld och väljer därför att stå över tävlingarna. Anna Haag har inte riktigt hittat formen och åker hem för att träna.

”Vad gäller Anna behöver hon, efter en trög start på säsongen, komma hem och hitta tillbaka till den goda känsla hon haft under träningssäsongen”, säger skidlandslagets förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande

Nilsson och Haag har åkt hem till Sverige.

Resten av laget – inklusive Calle Halfvarsson som är tillbaka efter magsjuka – stannar och tränar i Davos till på torsdag. Fristilslopp över 10 respektive 15 kilometer (lördag) och jaktstart (söndag) finns på programmet i Toblach.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.