Sophia Waldemarson i knäböj.

Styrkelyft på distans

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronakrisen ställdes SM i styrkelyft in. Sophia Waldemarson var en av favoriterna till SM-titeln. Istället fick hon köra på hemmaplan i ett distansmästerskap.

– Det var väldigt häftigt att få vara här, säger Sophia Waldemarson till SVT Sport

Sophia Waldemarson bjöd in sina klubbkamrater Fia Kamlund ochJessika Lowe till sitt egna gym i Helsingborg för att tävla iDistansmästerskapet som annordnas av Hallsbergs Atletklubb.

Tävlingen pågår mellan 23 och 29 mars och har lockat drygt 200tävlande från Norden. Varje deltagare filmar och skickar in sinatre bästa lyft i varje delmoment (knäböj, marklyft och bänkpress).När tävlingsperioden är över kommer ett domarteam sätta sig ochgranska filmerna för att se vilka lyft som är godkända. Därefterkommer ett resultat, en något ovan situation för de tävlande.

– Såklart, man vill ju ha det direkt men jag har dem på film, jag harsett dem, säger Sophia Waldemarson.

Inofficiellt europarekord ibänkpress

Även om tävlingen inte är avgjord är de tre vännernanöjda. Samtliga gjorde personbästa i ett eller flera avdelmomenten.  Den begränsade åskådarskaran fick också seSophia Waldemarson sätta rekord.

– Jag satte inofficiellt europarekord i bänken och sen i mark tangerade jag det svenskarekordet, så det var ganska häftigt, avslutar Sophia Waldemarson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.