”Det var bara att ta chansen”

Uppdaterad
Publicerad

Matchvinnaren Jakob Bergman var lycklig efteråt.

–Det var det viktigaste målet i min karriär. Du drömmer alltid om att bli matchhjälte och nu fick jag chansen att nicka oss till allsvenskan så det var bara att ta den, säger han till SVT sport.

Vad gör att ni har varit så bra just i år?

–Vi har haft bred trupp. Haft skador men det gjorde inget för vi tar fortfarande de här poängen som vi behöver. Sen är vi starka, vi kommer hit till Örjans vall och det är tufft. Men vi visar enorm lagvilja och maler ner dom till 1-0, skönt!

Hur firar ni ikväll?

–Oj, ingen aning. Men vi ska äta mat på hotellet och sen blir det väl ett och annat roligt tror jag. Det blir en skön hemresa imorgon i alla fall. Vi är i allsvenskan, vi är tillbaka, det är sjukt kul.

Rörd Bergstrand

Tränaren Kim Bergstrand hade mycket känslor i sig.

–Jag känner ömhet, tomhet, och lycka samtidigt. Jag blir berörd av all glädje, det är härligt, säger han till SVT sport.

–Vi har ett spel vi tror på, att vinna matcher av egen kraft. Vi har både krav och framförallt tro på att spelare kan bli bättre och utvecklas. Det är en stark och ansvarstagande grupp.

En resa från division två

Mittfältaren Kim Skoglund har varit i Sirius i elva är.

–Det är ren glädje nu. En resa från division två som jag varit med på hela vägen, overkligt.

Vad betyder det för staden Uppsala?

–Jättemycket. Vi har inte haft elitlag på många år och staden har tjatat om det. För några år sen var vi i division ett, sen superettan och nu allsvenskan, säger Skoglund och ler.

–Allsvenskan blir nåt helt annat. Vi har inget emot att vara underdogs där. Men vi får se vad som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.