Sirius klart för allsvenskan

För första gången på 42 år är Sirius klart för allsvenskan. Segern med 1-0 borta mot Halmstad säkrade avancemanget och jublet bröt ut på Örjans vall.

”Det är overkligt. Jag känner bara ren glädje nu. Det betyder jättemycket”, säger Kim Skoglund till SVT sport.

Jakob Bergman nickade in matchens enda mål i början av andra halvlek. Den 20-årige försvararen nickade in segermålet efter en hörna i upptakten av andra halvlek.

–Jag blev helt tom när bollen gick in, man tror inte det är sant, en jätteskön känsla, säger Bergman till SVT sport.

Efter det jagade Halmstad kvittering men kom aldrig riktigt nära, Sirius hade minst lika bra chanser att utöka ledningen.

– Det känns fantastiskt kul, man är lite tom, säger tränaren Kim Bergstrand.

Det är tre år sedan Sirius tog steget upp i superettan och nu är alltså laget tillbaka i allsvenskan efter många år. Kim Skoglund var den som sköt upp Sirius till superettan och nu fick han vara med om ytterligare ett avancemang.

– Vi har en tydlig spelidé som vi följer oavsett motstånd. Jag tycker vi vinner rättvist idag, säger han.