Foto: Bildbyrån

Slumpmål räddade Helsingborg i slutminuterna

Uppdaterad
Publicerad

Superettans serieledare Helsingborg var under söndagen mycket illa ute hemma mot IK Frej. Helsingborgs Andri Runar Bjarnason blev stor matchvinnare först på tilläggstid när han gjorde matchens enda mål.

Helsingborg såg länge ut att åka på en ordentlig missräkning när IK Frej gästade Olympia under söndagskvällen. Lagen följdes nämligen åt stora delar av matchen och det var först på tilläggstid som Helsingborg kunde avgöra matchen.

– På de 90 minuter vi spelar ska vi göra fler mål på de chanser vi skapar, säger HIF:s lagkapten Andreas Granqvist till C More efter matchen.

Bjarnason matchvinnare

Trots krampaktigt spel och många felpassningar lyckades Helsingborg skaka fram en sista farlighet på tilläggstid. Andri Runar Bjarnason höll sig framme och lyckades med liten marginal få bollen över mållinjen efter att Frejs målvakt Hampus Elgan varit på bollen.

– Det är klart att vi måste vara lite mer koncentrerade, men det är skönt att vinna de här matcherna även om inte allt stämmer, säger Granqvist.

Superettan

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

1 - 0

IK Frej Täby logo

IK Frej Täby

Olympia, Helsingborg
Publik: 6469
Domare: Fredrik Hansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.