Foto: Bildbyrån

Debutant sköt Linköping till ännu en cupfinal

Uppdaterad
Publicerad

Åtta minuter – sedan hade nyförvärvet Natasha Dowie gjort mål för Linköping.

Cupsemfinalen mot Eskilstuna slutade 2–1 och debutanten stod även för en assist.

– Jag har längtat efter att spela med det här laget, säger Dowie till Corren.

Linköping vann damallsvenskan förra året och kom tvåa i Svenska cupen. Nu är LFC klart för ännu en final. Brittiska landslagsanfallaren Natasha Dowie debuterade och visade direkt att hon blir nyttig för Linköping.

I cupsemifinalen mot Eskilstuna rullade Dowie in 1–0 redan i den åttonde minuten. Strax före halvtid agerade Dowie framspelare till Kosovare Asllanis 2–0-mål.

– Jag har längtat efter att spela med det här laget och älskar att spela stora matcher. Underbart att vi kunde ta oss till final, säger Natasha Dowie.

Viss dramatik uppstod i slutminuterna efter mål av Eskilstunas Vaila Barsley men tiden räckte inte till för att utjämna.

I den andra semifinalen möts regerande cupmästaren Rosengård och Djurgården på söndag.

För Linköping väntar härnäst dubbelmöte med Manchester City i Champions League. Första matchen är på onsdag på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.