Latvala: ”Känns bra att komma till Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Tre-faldige vinnaren av Svenska Rallyt, Jari-Matti Latvala, kommer tillbaka till Värmland med en bra känsla efter andraplatsen i Monte Carlo senast. ”Jag kan inte begära mer än vad jag presterade då, och det känns bra att komma till Sverige nu” säger han till SVT Sport.

Jari-Matti Latvala körde snabbt i sin Toyota i Monte Carlo. En bil som varken ingenjörerna, förarna eller medtävlarna sett max av ännu.

– Bilen är lätt att köra. Men vi vet inte riktigt var vi står mot de andra ännu. I Monte Carlo handlade det om många olika omständigheter. Nu får vi ett första riktigt svar, säger Jari-Matti Latvala till SVT Sport.

Svenska rallyt

Har tre segrar

Latvala har varit mycket framgångsrik i Sverige och Svenska Rallyt. Han har vunnit i värmlandsskogarna både 2008, 2012 och 2014.

– Jag har fina minnen härifrån, men nu har jag också haft två tuffa år. 2015 körde vi av, och 2016 fick vi problem redan på den inledande sträckan, säger Jari-Matti Latvala.

– Nu hoppas vi vara tillbaka i toppen igen, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet