Belgaren Thierry Neuville kör snabbt i Svenska Rallyt och leder efter sju sträckor. Foto: TT Nyhetsbyrån

Neuville leder Svenska Rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Åtta sträckor är nu avklarade i Svenska Rallyt. Ledningen har växlat mellan Thierry Neuville och Jari-Matti Latvala under dagen. Men efter dagens etapp har Neuville tagit en kraftig ledning, och har nu 28,1 sekunders försprång på Latvala.

Neuville kör hårt i de värmländska spåren, och har dragit ifrån tvåan Jari-Matti Latvala. Ledningen växte på sjunde sträckan från 6.1 sekunder till 24 sekunder. På dagens sista specialsträcka, den åttonde, utökade Neuville sin ledning med ytterligare fyra sekunder. Trots att han haft problem med en dörr.  Många tror nu att Neuville ska hållla hela vägen.

– Det vore trevligt att vinna, men det är mycket kvar. Det var lite svårt i mörkret i dag, och min dörr gick hela tiden, och jag blev störd av det. Men bilen har gått riktigt bra i övrigt, säger Neuville till WRC.com

Det har snöat i Värmland under dagen, och en som inte gillar det är Sébastien Ogier, som ligger femma, och är 55 sekunder bakom ledande Neuville. Följ liveresultat från Svenska Rallyt på WRC:s livesida.

– Det har varit en svår dag, men tuffa förhållanden. Vad ska man göra? Vi hoppas på bättre förhållanden i morgon, säger Ogier till WRC.com.

Norrmannen Mads Östberg har haft en jobbig dag, och bland annat tappat sin spoiler, men som han senare återfick. Östberg ligger elva efter SS7 och körde aldrig sträcka åtta, men meddelar att han återkommer i morgondagens race.

Tidemand i ledning

I WRC 2 behåller det stora svenskhoppet Pontus Tidemand ledningen. Han är 45,1 sekunder före tvåan, finländaren Teemu Suninen. Emil Bergqvist ligger sexa i klassen, efter en bra avslutning under eftermiddagen. Noterbart är att Henning Solberg tvingades bryta efter att ha kört på en sten på dagens inledande specialsträcka.

Rallyt fortsätter under lördagen med sju nya sträckor med start i SVT från 10.00. Bland annat direktsändning från Vargåsen och omtalade ”Colins Crest”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer