Snurr på första sträckan – men P-G Andersson bästa svensk i WRC 2

Uppdaterad
Publicerad

P-G Andersson inledde sin comeback i Svenska rallyt med en snurrning på första sträckan – men därefter har han visat gamla takter.

Efter fyra sträckor är han sjua och bästa svensk i WRC 2.

Det var nästan omgående på första sträckan som P-G Andersson snurrade och tappade en hel del tid. Det tog sin tid innan han kom in i rytmen igen.

– Jag blev lite störd av det misstaget. Jag snurrade bort 10-12 sekunder. Det var sådär... nej! Men annars är väl farten hyfsad, säger P-G Andersson till SVT Sport under lunchuppehållet.

Svenska rallyt

Körde upp sig

Efter första sträckan låg Andersson tia men körde sedan upp sig till en en sjundeplats efter tre sträckor då han låg 29,4 sekunder bakom ledaren Ole Christian Veiby.

Årjängsföraren fortsatte att vara snabb på den första sträckan efter lunchuppehållet och började knappa in tid på framförvarande förare men behöll samma position.

Se P-G Anderssons snurrning i videon ovan.

Adielsson kör lugnt

Mattias Adielsson, som kör för M-Sport i märkesmästerskapet, hade en lugn start på tävlingen och låg på 13:e plats efter fyra sträckor. Han drabbades bland annat av en punktering under andra sträckan.

– Vi ligger på våra 80 procent och jag har stränga order om att inte öka, säger Adielsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet