Teamen hyllade flytten till Torsby

Uppdaterad
Publicerad

Flytten från Hagfors till Torsby var stor grej för arrangörerna av Svenska Rallyt. Men responsen var mycket god. Inte minst från teamcheferna. ”Jag får säga att flytten från Hagfors till Torsby är positiv. Det är bättre om man vill vara säker på snötillgången” säger Michel Nandan i Hyundai-teamet till SVT Sport.

Även de övriga tre teamcheferna är positiva. Speciellt att målgången med en avslutande powerstage i Torsby.

– Man slipper resorna till Karlstad, och framförallt gillar jag målgången där man kör direkt upp på prispallen. Det har varit en fantastisk stämning, säger M-Sports teamchef Malcolm Wilson.

Citroens teamchef Yves Matton instämde.

– Serviceplatsen är väldigt fin. Att man kan gå mål med hela gänget omkring sig är positivt. Att flytta till den här regionen med bättre snötillgång är också bra, säger han.

”Se vad vi håller på med”

Helgens segerstall Toyota med Tommi Mäkinen i spetsen var också positiva, men Mäkinen hade också idéer om framtiden.

– Det var jättebra för oss. Men jag skulle också vilja se en gata i mitten, dit folk kan ta sig för att se vad vi håller på med, och att den ska vara tillgänglig för alla, utan inträdesavgift, säger Tommi Mäkinen till SVT Sport.

* Se även vad teamen tyckte om sina insatser i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer