• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (2)

”Det är inget annat som gäller”

Pontus Tidemand och kartläsare Jonas Andersson är regerande världsmästare i WRC2 och målet för 2018 är solklart. – Försvara WRC2-titeln det är inget annat som gäller, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

Pontus Tidemand inleder VM-säsongen i WRC2 under Svenska Rallyt i februari. Som regerande mästare är han den alla jagar men det är inget han lägger fokus vid.

– Jag tänker inte på det sättet utan det är bara att gå in och göra min grej och visa bra fart under de tävlingar vi kör. Jag känner mig sjukt motiverad och har en bra känsla, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

WRC-start redan 2018

Pontus Tidemands fokus 2018 ligger på WRC2 och att försvara sin världsmästartitel. Samtidigt jobbar Erik Veiby och EVEN Management hårt på att få till WRC-starter under året.

–  Han får förhoppningsvis två tävlingar i WRC, det är i alla fall vad man jobbar för och det kommer att komma senare i säsongen i sådant fall. Han är egentligen värd att köra WRC, säger SVT Sport expertkommentator Jonas Kruse.

– Han har gjort det han ska. Han vann WRC2 titeln på ett övertygande sätt och har förtjänat köra WRC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer