Tidemand jagar snabb japan

Uppdaterad
Publicerad

Tre sträckor återstår och Pontus Tidemand har tolv sekunder att ta ifatt på japanen Takamoto Katsuta för att hålla drömmen vid liv om en ny seger i Svenska Rallyts WRC2-klass.

– Vi är fortfarande med i matchen, säger Pontus Tidemand till SVT Sport på lördagskvällen.

Takamoto Katsuta har överraskat alla med snabba styrningar i WRC2 under Svenska Rallyt. Pontus Tidemand jagar febrilt, men har en tuff uppgift framför sig på de tre avslutande sträckorna om det ska bli seger.

– Det har varit lite frustrerande, vi tog i allt vi orkade, det kändes som att vi var överallt och körde ett tag. Men jag hoppas att det blir rent på vägen och lite minusgrader, då har vi alla möjligheter, säger Pontus Tidemand till SVT Sport på lördagskvällen.

Svenska rallyt

Japanen Katsuto har dock full respekt för det svenska motståndet.

– Det är tre sträckor kvar, och det kommer inte att bli lätt. Pontus Tidemand är väldigt snabb. Vårt försprång känns inte tillräckligt ännu, och därför måste vi köra på imorgon för att kunna ta hem det, säger Takamoto Katsuto till SVT Sport.

Ställningen i WRC2 16:19 SS

1. Takamoto Katsuta 2.31.09,4

2. Pontus Tidemand +12,2

3. Ole Christian Veiby +20,8

4. Mattias Adielsson +1.34,9

5. Janne Tuohino 1.58,3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet