Tidemand leder WRC 2

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand leder WRC 2 efter dagens etapp. Han leder med 45,1 sekunder före finländaren Teemu Suninen.

Tidemand har imponerat så här långt i rallyt i sin Skoda. Efter en delad andraplats i torsdagkvällens inledning på Färjestads travbana, så leder han den lägre klassen WRC 2.

Tidemand ligger på 11:e plats i hela rallyt, WRC-klassen inräknad. 4,20 minuter efter WRC-ledaren Thierry Neuville.

Bergqvist sexa

Han inledde dagen lite försiktigt, men stabilt, vilket visat sig lyckat så här långt. Han var tvåa på både specialsträcka 2 och 3, medan han gjorde en stark fjärdesträcka, vilket tog honom upp i ledning.

– Det har varit en fantastisk dag. Vi har haft bra attack på vissa sträckor. Vi måste fortsätta morgondagen som i dag, och fortsätta hålla fokus. Sedan vill vi ge publiken en show också, och ladda på ordentligt, säger Tidemand till SVT Sport.

Emil Bergqvist ligger sexa i samma klass, 3,08 efter Tidemand. Bergqvist ligger på 17:e plats totalt.

– Eftermiddagen började rikigt bra, där vi pushade på ordentligt på några sträckor och vi hängde med rätt bra. Men helt plötsligt förlorade vi greppet, när vi förlorade dubben i däcken. Jag har aldrig varit med om det förut, säger Emil Bergqvist till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer