Visa alla (5)

Tomasson före Solberg i Historic Rally

Kenneth Tomasson från MK Ratten tog hem årets upplaga av Historic Rally – som körts parallellt med Svenska Rallyt. – Det är helt ofattbart. Jag kan inte hålla tårarna tillbaka, säger en rörd Kenneth Tomasson till SVT Sport efter triumfen.

Trots dåliga förutsättningar blev det seger för Tomasson ihop med sin co-driver (kartläsare, red anm) Per Wiksten.

– Det här hade jag aldrig trott, vi slog runt med bilen för en månad sedan, och vi har slitit som djur i hela teamet. Alla har hjälpts åt på ett helt ofattbart sätt. Det går helt enkelt inte att förstå. Det är en känsla som inte går att beskriva, säger Kenneth Tomasson till SVT Sport.

Tomasson vann racet med de gamla hederliga klassiska bilarna, före ex-världsmästaren i rally och VM-föraren i rallycross, norrmannen Petter Solberg, som hade fru Pernilla Solberg jämte sig i bilen. Det var en överraskad tvåa som klev upp på prispallen.

– Blev vi tvåa? Det är så kul att komma hit, det har varit perfekta förhållanden. Det har varit helt fantastiskt, att bli tvåa också, säger Petter Solberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer