Svenskt hockeyproffs inblandad i bilolycka. Foto: TT Nyhetsbyrå

Svenskt hockeyproffs inblandad i dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En svensk ishockeyspelare var inblandad i den bilolycka på riksväg 73 mellan Stockholm och Nynäshamn, där en person avled i sviterna av kraschen – efter att två bilar kappkört i farter runt 200 kilometer i timmen. Detta skriver Aftonbladet.

– Poliser på plats har haft korta förhör med de inblandade, säger förundersökningsledare Ola Isaksson till SVT Sport.

Det var i onsdags kväll som två bilar kappkörde i farter runt 200 kilometer i timmen på riksväg 73 från Stockholm mot Nynäshamn. I höjd med Berga körde den ena bilen in i ett annat fordon, gick av vägen ut på Fors golfbana och kraschade svårt. Föraren i bilen, en man i 20-årsåldern, avled i sviterna av sina skador. En passagerare i samma bil ådrog sig allvarliga skador.

– Det inträffade en trafikolycka på riksväg 73 i höjd med Fors golfbana och det är bilar som färdas i nordlig riktigning. Det är ett fordon som är på väg att byta fil när det kommer bilar som kör i högre hastighet i vänster fil. Bilen som går av vägen sammanstöter med den förare som är på väg att byta fil, säger polisens förundersökningsledare till SVT Sport.

– Det är bilen som voltar och åker av vägen. Och en mindre Opel och en taxi får skador av det där. Poliser på plats har haft korta förhör med de inblandade.

Föraren i den andra kappkörande bilen som klarade sig oskadd, är en svensk ishockeyspelare, som har ett kontrakt med en utländsk proffsklubb. Han misstänks enligt Aftonbladet för vårdslöshet i trafik, men är ännu inte delgiven misstanke.

Det vill Isaksson inte bekräfta.

– Det är begränsad insyn. Jag har inte haft förhör med någon av dem och kan inte gå in på om någon är misstänkt för brott.

När håller du dessa förhör?

– Så snart som det någonsin går.

* SVT Sport har sökt den svenske ishockeyspelaren för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.