Sverige mäktade bara med 16 mål mot Frankrike. Foto: Bildbyrån

Bara 17 gjorda mål – då föll Sverige mot Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Sverige missade chansen att bli gruppetta i EM.

Frankrike vann med 23–17 i vad som vad ”målvakternas match”.

Franske keepern Vincent Gerard räddade 53 procent.

– Jag tycker vi skjuter lite dumt men han gör en fantastisk bra match. Det ska vi inte ta ifrån honom, säger Jim Gottfridsson till SVT Sport.

Det var inte att svenske keepern Mikael Appelgren inte presterade – han var lysande. Problemet med svenska ögon sett var att Vincent Gerard var ett par snäpp värre. Under de inledande tolv minuterna gjorde exempelvis Sverige bara ett mål. Då hade Gerard räddat tio av elva (!) skott.

– Jag är nöjd med min insats. Men grattis till försvaret och laget. Det är en kollektiv sport, säger Gerard till SVT Sport.

Blågult lyfte sitt spel och kom tillbaka i andra halvlek, kanske allra främst tack vare Simon Jeppssons distansskytte.

Rasade ihop: ”För många tekniska misstag”

Men i en sekvens där båda lagen fick flera chanser att göra mål var det bara Frankrike som gjorde det. Frankrike gick från 15–14 till 20–14 med sex minuter kvar av matchen – något som blev matchavgörande.

– På slutet gör vi för många tekniska fel vilket jag inte alls tycker är okej, säger Gottfridsson.

Hundraprocentiga linjespelaren Cedric Sorhaindo blev målbäst – fem av fem – ofta framspelad av storstjärnan Nikola Karabatic.

Matchvinnaren om Sverige: ”De har chansen”

För Sverige väntar nu Vitryssland på måndag och sedan Norge på onsdag.

– De har chansen. De måste vinna mot Norge. Det blir en riktig kvartsfinal för dem. Bara önska dem lycka till, säger Gerard till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.