Melanie Behringer jublar efter att ha satt 1-0 på straff. Foto: Bildbyrån

Sverige möter Tyskland i OS-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har inte slagit Tyskland på över 20 år i mästerskapssammanhang. Nu har Blågult chans att bryta trenden i OS-finalen sedan tyskorna slagit Kanada med 2-0 i den andra semifinalen.

Semifinalen mellan Tyskland och Kanada blev inte alls lika dramatisk som Sveriges straffavgörande mot Brasilien. Redan i 20:e minuten gjorde Melanie Behringer 1–0 på straff. Sara Dabritz satte 2–0 i 59:e.

Nu blir det alltså ett nytt finalmöte mellan Sverige och Tyskland och kanske en chans till blågul revansch för förlusten i VM-finalen 2003?

OS i Rio de Janeiro 2016

– Vi har så mycket revansch att ta på Tyskland. Vi har historien – nu har vi chansen att göra bra ifrån oss och vinna ett guld. Vi ska göra vår hemläxa, säger förbundskapten Pia Sundhage till SVT Sport.

Nilla Fischer är inspirerad inför finalen.

– Jag vill gärna se till att mina lagkamrater där hemma får ett silver i stället för guld. Det känns väldigt, väldigt motiverande.

Sverige har inte slagit tyskorna i mästerskapssammanhang sedan 1995.

Finalen spelas på fredag klockan 22.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet