Umeå är överlägsen segrare i Sveriges bästa idrottsstad 2020 Foto: Bildbyrån

”Det finns ett oerhört idrottsintresse här i stan”

Uppdaterad
Publicerad

Umeå är överlägsen segrare i Sveriges bästa idrottsstad 2020.

Över hälften av alla 50 jurymedlemmar hade Umeå som sin etta i en historisk stor segermarginal.

– Det finns ett oerhört idrottsintresse här i staden, säger en av Umeå stora idrottsprofiler, Emelie Wibron.

Etta, tvåa, etta. Det är Umeås resultatrad de tre senaste åren i när SVT Sport utser Sveriges bästa idrottsstad. I år tog västerbottningarna en historiskt överlägsen seger med 425 poäng mot tvåan Jönköpings 284. Hela 27 av 50 jurymedlemmar hade Umeå som etta och staden fanns med 40 av 50 topp tre.

”Känns helt fantastiskt”

Sveriges bästa idrottsstad

SVT Sports Ola Bränholm var på plats i Umeå för att dela ut pokalen till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg och en av världens bästa innebandyspelare Emelie Wibron med tio år i Umeå-klubben Iksu.

–  Det finns ett oerhört idrottsintresse här i staden och jag tycker det är kul att hela staden får uppmärksammas och dela det här, säger Emelie Wibron i SVT:s sändning.

– Det känns helt fantastiskt. Det här är ju verkligen våra eldsjälar i Umeå som har gjort det här, föreningslivet tillsammans. Vi kommer springa runt med den här pokalen till föreningarna och säga: ”Det här är ni som har gjort det här och vi firar tillsammans”, säger Hans Lindberg i sändningen.

KLIPP: Här kan du se hela inslaget från prisutdelningen av Sveriges bästa idrottsstad 2020

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges bästa idrottsstad

Mer i ämnet