Foto: SVT

Du kan utse Sveriges bästa idrottsstad 2020

Uppdaterad
Publicerad

För tionde gången skall SVT Sport ranka Sveriges bästa idrottsstad. Förra året vann Partille priset. Nu har du chansen att vara med och utse vilken kommun som är bäst på idrott i landet, du kan söka till juryn.

Tittarjuryn utgör halva totaljuryn och består av 25 idrottsintresserade tittare från hela landet i olika åldrar. Uppgiften är att analysera jurymaterialet och sedan sätta ihop din topp 10.

Vi söker personer med ett brett idrottsintresse som gillar statistik och siffror och ser extra gärna kvinnliga sökande. Tror du att du skulle passa att vara en av dessa? Eller vet du någon som skulle passa perfekt, tipsa hen i så fall.

Skicka ditt namn, ålder och var du bor/kommer ifrån och motivera med högst två meningar varför du skall föräras detta hedersuppdrag.

Som jurymedlem räknas din röst lika tungt som SVT-profiler som Chris Härenstam, Jacob Hård, Yvette Hermundstad och AnnaMaria Fredholm.

Skicka din juryansökan till idrottsstad@svt.se.

Deadline för ansökan är tisdagen den 9 juni klockan 09.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer