13 stjärnor i SOK:s drömprojekt

Uppdaterad
Publicerad

Med drygt ett år kvar till nästa års OS i Tokyo, presenterade idag Svenska olympiska kommittén ett projekt.

13 svenska toppidrottare ska fungera som ambassadörer.

– De är förebilder och inspiratörer, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo om stjärnorna.

I Sveriges Olympiska Kommittés nya satsning ”Drömprojektet” ingår skapandet av gruppen Team Sweden. Gruppen består av åtta olympier med OS-guldmedaljören Jenny Rissveds i spetsen, tre paralympier anförda av guldmedaljören Anna-Carin Ahlqvist, samt de så kallade legendarerna Jörgen Persson och Lotta Schelin.

Medlemmarna i Team Sweden ska vara med i samarbetet kring de svenska elitidrottarnas kläder i kommande OS, men framför allt delta i evenemang för att inspirera svenska ungdomar.

– Målsättningen med projektet kopplat till ungdomarna är att få över 20.000 barn och ungdomar som idag inte har en regelbunden aktivitet inom idrott att få det. De siffror vi har i Sverige när det gäller barn och ungdomar visar att det finns ett stort idrottsintresse, men att aktiviteten viker, och vi vill bidra till att de siffrorna vänder, säger Peter Reinebo till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.