• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Wanngård: Vill gå vidare med vinter-OS i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags blev det känt att SOK officiellt lämnat in en ansökan om att arrangera vinter-OS i Stockholm 2026.

Socialdemokraterna står bakom SOK och vill gärna se vinterspelen i storstaden.

– Jag tycker att det är lite kul att de lämnar in den här ansökan, säger finansborgarråd Karin Wanngård (S) till SVT.

Man det är många som inte håller med. Oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L) riktade skarp kritik mot SOK igår.

– Det är märkligt att en nationell olympisk kommitté driver på för en kandidatur utan att den tilltänkta värdstaden står bakom ansökan. Just nu är det här en OS-kandidatur som saknar en värdstad, sade Lotta Edholm i ett pressuttalande.

Socialdemokraterna är det enda partiet som står bakom arbetet med att få hit OS.

– Jag är väldigt positiv till ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. Tyvärr finns det ju ingen politisk majoritet i Stockholms stadshus utan det är bara vi Socialdemokrater som är för ett OS-arrangemang, säger Karin Wanngård.

Lotta Edholm har efterlyst en folkomröstning för att Stockholmarna ska få säga sitt i frågan. Det tycker inte Wanngård är nödvändigt.

– Jag anser att är man politiker ska man våga fatta tuffa beslut och jag är mogen att gå vidare med ett vinter-OS i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.