Nykomponerade programledareduon Susanna Kallur och André Pops. Foto: SVT

André Pops och Susanna Kallur leder nya SVT-satsningen

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s nya satsning ”Sveriges starkaste familj” är det två välbekanta sportansikten som leder tittarna.

Tillsammans ska André Pops och nyligen Mästarnas mästare-aktuella Susanna Kallur hitta landets starkaste familj.

Programserien som startar i september i år är i åtta delar med sju vältränade familjer som tävlar mot varandra i fysiska utmaningar och mentala prövningar. Allt mitt i den vidsträckta jämtländska vildmarken.

– Jag älskar idén till programmet. Att tävla, vara ute i naturen och vara tillsammans med familjen är mina favoritgrejer. Så jag känner mig väldigt förväntansfull att få vara med, säger Sanna Kallur om formatet och får stöd av sin rutinerade programledarkollega.

SVT Sport

– För mig är familjebanden det viktigaste och starkaste man har i livet. Det är också dessa band som kommer att stretchas och prövas vid de tuffa tävlingarna och det enkla lägerlivet på Årefjället. Det ska bli intressant att se hur våra familjer tar sig an utmaningarna för att genom samarbete och sammanhållning bli Sveriges starkaste, säger André Pops.

Programmet ska bli ett storslaget äventyr både för familjerna som deltar och för tittarna hemma i soffan.

– Sveriges starkaste familj är ett program som vi tror kommer bli spännande, känslosamt och inte minst mycket vackert eftersom det kommer utspela sig i Sveriges storslagna natur, säger Haida Jamshidi, exekutiv producent för Sveriges starkaste familj.

ARKIV: Sanna Kallur vinner EM-guld 2006

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet