Åsa Edlund Jönsson blir ny chef på SVT Sport. Foto: SVT

Åsa Edlund Jönsson ny chef för SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

Ny chef för SVT Sport blir Åsa Edlund Jönsson, idag utvecklingschef på SVT Sport. Hon efterträder Per Yng.

Åsa Edlund Jönsson tillträder som SVT:s sportchef i början av maj. Hon har arbetat på SVT sedan 1999 och har suttit i sportens ledningsgrupp sedan 2010. Det senaste året har hon varit ansvarig för lanseringen av den nya sportsajten samt den stora organisationsförändring som SVT Sport genomfört.

– Jag är glad och stolt för förtroendet att få leda Sveriges största och bästa sportredaktion. Jag ser fram emot att tillsammans med otroligt professionella medarbetare fortsätta att utveckla SVT:s sportjournalistik i det nya digitala samhället. SVT Sport ska producera de mest angelägna, engagerande och underhållande sportsändningarna för Sveriges stora och mycket sportintresserade publik, säger Åsa Edlund Jönsson.

Åsa har en lång karriär som sportjournalist. Hon började bevaka sport för Örnsköldsviks Allehanda 1990 och arbetade sedan under flera år som reporter och programledare på Supersport och Canal+ innan hon kom till SVT 1999.

På SVT har Åsa jobbat som reporter och programledare samt som Sveriges första kvinnliga hockeykommentator. De senaste åren har Åsa arbetat som utvecklingschef, onlinechef samt projektledare för bland annat OS, Sportspegeln och SVT:s valsatsningar.

– Åsa Edlund Jönsson är en säker publicist och en entusiasmerande ledare. Jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta utveckla och förnya SVT Sport och vår journalistik, och göra oss än mer intressanta för publiken, säger Anne Lagercrantz, chef för nyhetsdivisionen.

Läs Åsas blogginlägg om hennes nya utmaning.

Catarina Wilson
Presschef SVT

  • 1957 – 1969 Gert Engström
  • 1969 – 1983 Åke Iwarsson
  • 1983 – 1985 Lennart Sveder
  • 1985 – 1988 Sven-Olov Malmros
  • 1988 – 1990 Hans Bonnevier
  • 1990 – 1998 Bosse Gentzel
  • 1998 – 2005 Remy Nilsson
  • 2005 – 2009 Albert Svanberg
  • 2010 – 2015 Per Yng

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer