Foto: Bildbyrån/SVT Bild

Europeiskt tv-pris till SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

Det var under galan SVG Europe Awards som SVT Sport mottog ännu ett erkännande för sin jämställda sportbevakning.
– Det är med stor stolthet som vi mottar detta pris, ett internationellt erkännande av det idoga arbete vi gör varje dag för att nå en jämställd sportbevakning, säger säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Priset ”SVG Europe Women Award for Diversity in Sports TV” för jämställd sportbevakning delades ut i kväll och är ytterligare ett bevis på SVT Sports framgångsrika nyhetsarbete. Juryns motivering:

”SVT Sport har inte bara gjort en medveten insats för att omfamna mångfald med sitt nätverk utan har också genomfört konkreta förändringar med en överraskande effekt. Att tillhandahålla 50-50 representation är ett mål som alla tv-bolag borde sträva efter.”

– Att bevaka herr- och damidrott lika är numera ett självklart mål för oss och vår publik men övriga världen har en lång väg kvar innan sportbevakningen blir jämställd. Därför är det viktigt att vi på SVT visar att man kan bevaka idrott jämställt och samtidigt fördubbla sin webbtrafik, öka antalet livesändningar och producera fler nyheter, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Så jobbar SVT Sport med jämställd sportbevakning:

Det är inte första gången som SVT Sport prisas, ”Världens bästa sportkanal”, Venice TV Award och jämställdhetspriserna MegAward och Spektrumpriset är några av utmärkelserna som redaktionen fått de senaste åren. Tidigare i år belönades SVT Sport för sin jämställda sportbevakning när de tog emot det Svenska Jämställdhetspriset 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer