Lilla Sportspegelns programledare Kamil Bochenski. Foto: SVT

Lilla Sportspegeln prisas för reportage om framefotboll

Uppdaterad
Publicerad

Lilla Sportspegeln tilldelas Sverigepriset för sitt reportage om 13-åriga Vilmer som spelar i Sveriges första framefotbollslag.

– Vi är otroligt stolta över att ta emot det här priset, säger programledaren Kamil Bochenski.

– Vi är en liten redaktion som jobbar hårt för att inspirera barn och unga till rörelse, fortsätter han.

Sverigepriset är SVT:s interna pris som varje år delas ut i ett antal kategorier. Tanken med priset är att premiera och lyfta fram god journalistik.

SVT Sport

Lilla Sportspegelns prisades för sitt reportage om 13-åriga Vilmer Porle som på grund av en hjärnskada som han fick i samband med födseln har svårt att gå. Han har alltid drömt om att få spela i ett fotbollslag och nu har hans dröm gått i uppfyllelse.

– Jag vill vara framefotbollens Ronaldo! säger Vilmer Porle i inslaget.

Reportage utseddes till vinnare i kategorin ” Minoriteter i samhället”.

– Vi har som mål att alla ska känna sig inkluderade och vi blir extra glada att reportaget om Vilmer och Framefotboll får sån här uppmärksamhet, säger Bochenski och passar på att tacka huvudpersonen i reportaget och hans familj för att Lilla Sportspegeln fick chansen att berätta om hans liv, drömmar och mål.

– Tack Vilmer för att du med din berättelse inspirerar fler till att känna att inget är omöjligt, säger programledaren.

Se reportaget nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet