Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här svarar J-O Waldner i Staffan Lindeborgs telefon

Lindeborg berättar om hemlig uppgörelse med Björn Borg

Publicerad

Staffan Lindeborg har summerat sina 50 år som journalist i public service med att skriva en bok om sina upplevelser.

– Det har varit fantastiskt och jag är väldigt tacksam. Mina år var under den gyllene epoken, de åren när SVT hade de stora rättigheterna, säger Lindeborg i Morgonstudion. Han gick i pension förra året men har arbetat i nio månader med ett hemligt projekt som han hoppas ska sändas, helst på SVT.

Det har blivit otaliga möten genom åren, som Lindeborg vårdat.

– J-O:s segrar är ett minne. Många av dem jag bevakat har blivit mina vänner, J-O är en sådan, säger Lindeborg som inte vill ranka men det är ganska tydligt att Waldner och den pingisgenerationen ligger honom varmt om hjärtat.

Äpplets geografikunskaper spårade ur

Så sent som i lördags hade Lindeborg en middag med J-O och gänget. På spåret-aktuelle Mikael ”Äpplet” Appelgren (tillsammans med SVT Sports kommentator Annamaria Fredholm) testades på geografifrågor till allmän munterhet.

– Det gick inte bra, säger Lindeborg och skakar på huvudet.

Björn Borg var på väg att flytta till USA på 1970-talet och Lindeborg var på plats i Houston och fick Borg att göra två intervjuer: En att han flyttat och en att han inte skulle göra det.

– Det var en gentlemens agreement och något jag aldrig berättat om förrän nu. Jag har tackat Björn för den många gånger, säger Lindeborg och minns att nyheten toppade Rapport.

Fick skjuts av Alex Ferguson

Lindeborg träffade Alex Ferguson i Aberdeen, sommaren innan han blev tränare i Manchester United 1986. Efter intervjun insisterade Ferguson på att få köra Lindeborg till flygplatsen.

– Sedan dess frågade jag alltid Ferguson om jag kunde köra honom till flygplatsen, ler Lindeborg.

En av de mest klassiska intervjuerna med Lindeborg är när J-O Waldner får svara i hans mobil i direktsändning i SVT – ett minst sagt komplicerat ärende.

– Det var min dotter som ringde och J-O hade ingen mobil och visste inte hur man skulle svara, säger Lindeborg om samtalet.

Arkiv: Se och hör Lindeborgs klassiska referat till Sjöströms guld

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sarah Sjöströms påsksmäll under EM 2008 Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer