Nyhetschefen Patric Hamsch och sportchefen Åsa Edlund Jönsson tog emot priset. Foto: SVT

SVT Sport prisas för jämställd bevakning

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport belönas för sin jämställda sportbevakning. Redaktionen fick under onsdagen Spektrumpriset i kategorin Årets process eller aktivitet.

Spektrumpriset, som uppmärksammar insatser i linje med SVT:s policy för Sverigespegling och likabehandling, delades ut på onsdagen.

Motiveringen till priset i kategorin Årets process eller aktivitet löd:

”Det är lätt att tala om vikten av jämställdhet och sätta upp stolta mål. Verklig förändring är desto svårare. I sitt arbete för en jämställd journalistik visar vinnaren att en tydlig målsättning, ett väl förankrat arbetssätt, uthållighet och konsekvens leder till konkret resultat. Det som kunde ha stannat vid ett konferensbord eller i en workshop har blivit verklighet och vardag på redaktionen. Vinnaren är redan en förebild, internt i företaget och internationellt, och världens mest jämställda sportinnehåll talar sitt tydliga språk.”

– Tack till hela redaktionen! Det här är ett lagarbete och utan alla individuella insatser hade det här aldrig varit möjligt. Man kan som chef sätta upp mål och riktning, men sedan måste laget jobba i den riktningen och det gör vårt lag, konstaterar Åsa Edlund Jönsson i sitt tacktal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.