SVT Sports medarbetare hälsar dig välkommen till vår nya sportsajt Foto: SVT SportVisa alla (5)
Visa alla (5)

Välkommen till SVT:s nya sportsajt

Publicerad

Den här veckan är det premiär för SVT:s nya sportsajt. Nu ska det bli enklare för dig att hitta sportsändningar, reportage och nyheter inom de områden som just du gillar.

SVT Sport har skapat journalistik och sänt sport på webben i över 16 år. Nu tar vi steget in i en modernare digital vardag som vi tycker känns fräsch, överskådlig och mer inbjudande jämfört med dagens sportwebb.

I den nya designen har vi tagit fasta på några av de önskemål som ni besökare har haft under årens lopp. Några av dessa nyheter hittar ni direkt i menyraden:

– Hitta din sport: Här hittar du de sporter vi bevakat det senaste året. Förhoppningsvis finns just din favoritsport med.

– Program: Här hittar du sända program, oavsett om de sänts i TV eller på webben.

– Sporttablå: Ger dig en överblick över alla sportprogram som SVT sänder, både den aktuella dagen och framåt. Klicka på det program du vill se och titta live eller se programmet i efterhand i sporttablån.

Den nya sportsajten kommer att lanseras gradvis över tre dagar. Till en början kommer en mindre del av besökarna att slussas in till den nya sajten, och sedan blir det fler och fler. Om du kommer till den gamla sajten är det alltså bara en tidsfråga innan du får den nya. Om du har fått en delad länk, till exempel i sociala medier, kan det också hända att du kommer till den gamla sajten. Men även då är det bara en tidsfråga innan du kommer till vår nya sportsajt.

Vi är stolta och glada över vår nya sportsajt. Men planen är att den ska förbättras löpande, så under hösten fortsätter vi att utveckla vårt digitala sporterbjudande till dig. Vill du ta del av vårt sportutbud i mobilen går det också bra. Den nya sajten fungerar på alla skärmstorlekar och vår ambition är att snart kunna presentera en app också.

Återigen, välkommen till SVT:s nya sportsajt. Surfa runt och lär känna vår nya vardag. Vi hoppas att du ska gilla det du ser!

BLOGG: Guide till nya sportsajten

Hälsar Åsa Edlund Jönsson, utvecklingschef SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer