Daniel Windahl är rankad på plats 930 i världen. Foto: Bildbyrån

19-årig debutant i Davis Cup-laget

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Windahl och Isak Arvidsson får chansen i singelmatcherna i Sveriges Davis Cup-match mot Ryssland. För 19-årige Windahl blir det debut i seniorlandslaget. ”Det är ett perfekt tillfälle för honom”, säger ”Fidde” Rosengren.

Sverige kommer till spel utan sina fyra högst rankade spelare. Windahl är rankad på plats 930 i världen och blott tolfte svensk.           

– Det är kul att släppa fram Daniel. Det är ett perfekt tillfälle för honom att göra debut, säger förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren till tennis.se.

Ettan Arvidsson, rankad 658,  spelar först mot 55:e-rankade Andrej Kuznetsov innan Windahl möter Tejmuraz Gabasjvili, rankad 48, i fredagens matcher. Tillsammans är de blågula spelarna rankade 1 485 platser lägre än sina ryska motståndare.

”Möter en världsnation”

– Vi ska komma ihåg att vi möter en världsnation i tennis och fyra allroundspelare som är kanonbra i både singel och dubbel. Men vi går in och kämpar till sista blodsdroppen i varje fajt, oavsett vad det står, säger Rosengren.                                  

Dubbelmatchen mot Evgenij Donskoy och Konstantin Kravchuktar tar den rutinerade duon Robert Lindstedt och Johan Brunström hand om. De har sedan tidigare sju vinster tillsammans i DC-dubbelmatcher.

Matchen mot Ryssland är den första omgången i den näst högsta Davis Cup-divisionen, Europa-/Afrikazonen grupp 1. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.