Mihaela Buzarnescu tog första WTA-titel Foto: TT Nyhetsbyrån

30-åring tog första WTA-titeln

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sen var hon 142-rankad – nu kan Mihaela Buzarnescu titulera sig som vinnare av WTA-turneringen Silicon Valley Classic. Rumänskan besegrade Maria Sakkari med 6-1, 6-0.

Serena och Venus Williams blev utslagna tidigt i San Jose.

– Jag är ledsen att ingen amerikan var i finalen, men jag är riktigt glad att få vara på affischerna inför nästa års turnering. Helt underbart, sade Mihaela Buzarnescu direkt efter finalen och drog ned både skratt och applåder från publiken i San Jose, Kalifornien.

Den 30-åriga rumänskan avgjorde finalmatchen mot grekiskan Maria Sakkari med ett stenhårt serveess inför åtskilliga rumänska flaggor på läktaren.

Titeln tar Buzarnescu närmare toppen

Buzarnescus storspel ledde till att hon för första gången vann en singeltitel och fick höja WTA-bucklan mot skyn. Noterbart är att hon för bara ett år sedan återfanns som 142:a på världsrankningen. Inför Silicon Valley Classic var hon 24:a och nu klättrar hon åtminstone tre placeringar ytterligare.

Maria Sakkari, rankad 49:a i världen, hade tidigare slagit ut Venus Williams i två raka set, 6–4, 7–6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.