Alexander Zverev har gjort comeback efter sin svåra skada. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexander Zverev tillbaka efter tunga skadefrånvaron

Uppdaterad
Publicerad

Tyske tennisstjärnan Alexander Zverev är tillbaka på tennisplanen efter skadan han ådrog sig i Franska öppna.

Mot Dominic Thiem blev det seger i två raka set i en uppvisningsturnering i Saudiarabien.

– Jag har saknat det otroligt mycket, säger Zverev till Eurosport inför matchen.

Det var mot Rafael Nadal som olyckan var framme för tidigare världstvåan Alexander Zverev. Han föll i en bollduell och tvingades utgå med hjälp av rullstol.

Men under torsdagen var tysken tillbaka och spelade två matcher i Diriyah cup. Först mot Dominic Thiem, där det blev seger i två raka set i en match med speciellt format. Matchen tog endast 26 minuter att genomföra.

Nollad i ett set mot Medvedev

Dagens andra match var desto längre. En timme och 28 minuter tog det när Zverev torskade mot Daniil Medvedev i två raka set (0-6, 4-6).

Zverev spelade även under fredagen, den gången en dubbel med Thiem mot Matteo Berrettini och Andrey Rublev. Där blev det förlust 0-2 i set (3-6, 6-7).

– Jag har saknat allt det här i sju månader. Det var ingen lätt tid för mig. Jag har saknat touren, turneringarna, intervjuerna, jag har saknat allting, säger Zverev till Eurosport.

ARKIV: Här skadade Zverev sig under Franska öppna (3 juni):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Instagram/Eurosport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.