Andy Murray ser slutet på tenniskarriären men vill hålla sig kvar inom idrotten. Foto: Bildbyrån

Andy Murray sugen på att bli golfcaddie

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble regerande OS-mästaren Andy Murray börjar se slutet på karriären. Nu är han sugen på att bryta ny mark.

– Det skulle vara kul att bli golfcaddie, säger den 33-årige skotten.

De senaste åren på tennisbanan, har bland annat vunnit tre Grand Slam-turneringar, har han rasat till 116:e plats på rankingen efter bland annat dubbla höftoperationer och inte varit i närheten av den klass han höll mellan 2010 och 2016 då de stora framgångarna kom.

2016 var han exempelvis världsetta efter bland annat OS-guld i Rio, titeln i Wimbledon och finalist i både Australien och US Open.

Ser lilkheter mellan golf och tennis

– Det skulle vara kul att bli golfcaddie, att komma nära och bli personlig med toppgolfare och lära mig mer om den sporten. Det finns säkerligen även synergieffekter mellan golf och tennis på det mentala planet och att få hjälpa en golfspelare med det vore intressant, säger Murray till the Gentleman's Journal.

Som ung nobbade Murray ett erbjudande om att träna med Glasgow Rangers på deras akademi men fotbollsintresset finns kvar.

– Att ta en tränarlicens inom fotbollen vore roligt, funderar Murray.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.