Victoria Azarenka. Foto: TT

Azarenka körde över Venus Williams

Uppdaterad
Publicerad

Kampen mellan de två gamla världsettorna Venus Williams och Victoria Azarenka i WTA-turneringen i Rom slutade med en ganska klar seger för Azarenka. Efter ett jämnt första set 7-5 (9-7) tog hon hem andra med 6-2.

De två världsettorna möttes redan i den första omgången i Rom och det var den formstarka belarusiskan som gick vidare efter två raka set. Azarenka spelade nyligen final i US Open och har fått igång sin tenniskarriär på allvar efter många år på lägre nivåer. Det var 2012 som hon var rankad etta i världen under en period.

Bytet från hardcourt till grus gick bra för Azarenka.

– Det känns som att jag fick en bra omställning, säger hon efter matchen. Venus spelade riktigt bra, och det var roligt att hon också ställde om till grus så bra.

Victoria Azarenka tog sig till final i Rom 2013 och nu fick hon revansch på Williams efter förlusten i Lexington, USA, för en månad sen.

I nästa omgång möter hon tredjeseedade amerikanskan Sofia Kenin.

– Det kommer att bli en intressant match för vi har spelat dubbel tillsammans i flera turneringar. Vi känner varandra bra.

KLIPP: Victoria Azarenka är i final igen efter sju svåra år (11 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.