Johanna Larsson. Foto: Bildbyrån

Johanna Larsson enkelt vidare i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

6-1, 6-0 och sedan var det över då Johanna Larsson slog den 135-rankade Arantxa Rus i Swedish Open i Båstads andra omgång.

– Det är alltid skönt att ta sig igenom de första omgångarna hyfsat enkelt och inte slösa energi såhär i början av veckan. Jag hoppas på att vara med i slutet och känna mig pigg även då, säger hon till SVT Sport.

Det var aldrig något snack i matchen mellan Larsson och Rus, även om Rus är högre rankad än den 30-åriga svenskan.

Segern innebär att svenskan möter serbiskan Aleksandra Krunic i kvartsfinal. Krunic har som bäst varit 39:a på världsrankingen, men det var ett drygt år sedan och nu är hon nere på plats 113.

Larsson har högt ställda mål i Båstad där hon vann 2015.

– Det är klart att det är roligt att gå till final och väl där vill man ju självklart vinna. Jag vet att jag har spelet i mig och kan göra det. Det gäller bara att få ut det på banan. Vi tar det match för match och så får vi se, förhoppningsvis kan det gå hela vägen.

Se Johanna Larsson i SVT:s serie Regnbågshjältar. En serie om idrottare som kommit ut som gay:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.