Björklund tog första svenska segern i Båstad. Foto: TT

Björklund tog första svenska segern i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Det tog tre och en halv timme. Men till slut slog Mirjam Björklund tyskan Anna Zaja i en match där alla set avgjordes i tiebreak.

Björklund är den första svenskan att ta sig vidare från Swedish Opens första omgång.

För Susanne Celik är det däremot färdigspelat i singelturneringen efter tisdagens förlust mot belgiskan Fiona Ferro.

20-åriga Mirjam Björklund är, som första svenska, vidare i Swedish Opens singelturnering. Björklund slog på tisdagen tyskan Anna Zaja med 2–1 i set.

Men det var en mycket jämn match publiken i Båstad bjöds på – alla tre set avgjordes genom tiebreak. Matchen tog tre och en halv timme.

Även Sverigeettan Johanna Larsson gick in i singelturneringen på tisdagen. Larsson vann första set mot rumänskan Sorana Cirstea innan matchen avbröts på grund av regn.

Celik utslagen

De svenska hoppen har annars haft det motigt i inledningen av Swedish Open.

Susanne Celik blev under tisdagen tredje svenska att åka ur damsingeln i första omgången när hon förlorade mot belgiskan Fiona Ferro. Celik fick en mardrömsstart mot Ferro som körde över sin svenska motståndare i första set.

Men trots 0–6 på resultattavlan hängde Celik inte läpp – utan gav svar på tal genom att ta hem det andra setet med övertygande 6–2.

Örebrotjejen såg sedan ut att gå mot en seger i tredje set där hon ledde med 3–1. Ferro bröt dock tillbaka Celiks serve två gånger om och vann till slut matchen med 6–0, 2–6, 6–4.

Sedan tidigare är även Cornelia Lister och Caijsa Hennemann utslagna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.