Caroline Wozniacki, rankad ju i världen, är i Båstad för att vinna turneringen. Foto: Bildbyrån

Wozniacki jagar sin första titel i Swedish Open

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Wozniacki har ett starkt 2017 på WTA-tournen bakom sig. I sitt femte framträdande i Båstad hoppas hon ta sin första titel i WTA-turneringen.

– Jag kommer försöka vinna, femte gången gillt, säger det danska tennisesset.

Den forna världsettan i tennis bytte tränare för några säsonger sedan, och har haft en ojämn utveckling sedan hon som ungt stjärnskott klev högst upp på världsrankingen. Sju år senare är hon tillbaka på toppen, sjua i världen, och tränas återigen av sin pappa. Hon ser det som självklart att samarbetet fortsätter.

– Ja, jag har tränats av honom hela karriären, och det funkar.

Världssjua

Hon har vunnit 19 singeltitlar på WTA-touren, men jagar fortfarande sin första Grand Slam-seger. I Wimbledon blev det respass i åttondelsfinalen, och på senaste världsrankingen hade hon tappat en placering, från sjätte till sjunde.

I Båstadtennisen är hon det stora dragplåstret tillsammans med svenska Johanna Larsson. Wozniacki och Larsson som följt varandras karriärer i många år.

– Hon är en härlig tjej. När Sofia Arvidsson inte spelar mer så är det kul med en annan svensk tjej på touren. Hon har spelat bra.

Förebilderna

27-åringen som är en av Danmarks största idrottare berättar om de fina möjligheterna i Danmark att utvecklas som tennisspelare, och att hon hoppas på att det ska komma fram nya tennisstjärnor. Själv hade hon Steffi Graf och Martina Hingis som idoler och förebilder.

– Steffi Graf för hennes arbetsmoral och snabbhet. Hingis var inte så stark men hade en fantastisk toutch.

Franskt motstånd

Turneringen i Båstad inleds i dag och pågår fram till och med nästa söndag. Johanna Larsson, rankad 45:a i världen, kommer från turneringsseger i dubbel i schweiziska Gstaad, tillsammans med holländskan Kiki Bertens, är tillsammans med Wozniacki dragplåster i Båstad-tennisen. Även Kiki Bertens finns med i turneringen. 

Wozniacki möter i första omgången fransyskan Pauline Parmentier rankad 107 i världen. Danskan är enda spelaren i Båstad topp tio på rankingen.  I en eventuell väg fram till finalen kan hon stöta på starkt motstånd från Carla Suárez Navarro från Spanien och Anett Kontaveit från Estland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.