Naomi Osaka har en del att fundera över innan Wimbledon. Foto: TT.

Chocken: Världsettan Osaka utslagen i Birmingham

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Naomi Osaka blev sensationellt utslagen i Birminghams åttondel. Julia Putintseva vann med 6-2,6-3 och har nu 2-0 i inbördes möten.

Det var Putintsevas, blott 43:a på rankingen, andra vinst mot en topp 5-spelare i år och hennes största vinst i karriären. De möttes även i Hobarth i början av förra året. Även då vann Putintseva. Sedan dess har Osaka vunnit Grand Slam-turneringarna i US Open och Australian Open och är fortsatt världsetta.

– Jag tycker att mina slag från baslinjen var väldigt säkra i dag. Jag är glad över min insats och att jag lyckades vinna, säger kazakiskan Putintseva till WTA-touren.

Avslutade matchen med konstboll

Hon slajsade en backhand från baslinjen som tvärdök precis bakom nätet på matchbollen, en snygg avslutning.

Osaka lufsade med tunga, långsamma steg mot nätet för att tacka för matchen på det gröna gräset.

På Mallorca, också det på gräs, vann Angelique Kerber mot Maria Sjarapova, tillbaka efter axelproblem, med 6-2,6-3 i en match mellan ex-världsettor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.