Foto: TT

Cori Gauff tog första titeln – yngsta WTA-vinnaren på 15 år

Uppdaterad
Publicerad

Cori Gauff har under säsongen gjort sig känd för den breda massan som en av tennisvärldens största talanger. Under söndagen vann 15-åringen sin första singeltitel på WTA-touren när hon slog Jelena Ostapenko med 6-3, 1-6, 6-2 i österrikiska Linz.

– Jag är fortfarande överväldigad och chockad, säger den unga amerikanskan till WTA:s hemsida.

Inte så konstigt kanske. Inte nog med att Cori ”Coco” Gauff är den yngsta vinnaren på WTA-touren sedan 2004 då tjeckiskan Nicole Vaidisova vann två titlar. Hon hade egentligen åkt ur tävlingen redan i kvalet. Men då en motståndare drog sig ur fick hon ta över hennes plats i huvudturneringen.

– Det här trodde jag verkligen inte i början av året. Jag trodde inte ens att jag hade en chans att få spela, och nu är jag mästare, det är galet.

På vägen till finalen slog Gauff bland annat Kiki Bertens. Finalmotståndaren Ostapenko vann Franska öppna så sent som 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.