Nadal hade bråttom till mobilen efter vinsten mot Dimitrov. Foto: Bildbyrån.

Nadal greppade mobilen snabbt efter segern

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Rafael Nadal malde ner Grigor Dimitrov på Monte Carlos grus och vann semin med 6-4,6-1. Och hade bråttom till mobilen i väskan efteråt.    

Direkt efter matchbollen gick han med bestämda steg till sin väska, plockade upp sin mobil och började frenetiskt skriva på ett SMS till tränaren Carlos Moya som satt på läktaren.     

– Jag messade Carlos och sa åt honom att fort boka en bana. Jag ville träna på att slå några forehandsvinnare, säger perfektionisten Nadal till AP från solgasset i furstendömet. TV-tittarna kunde höra Nadal säga samma sak till folk i närheten.

Möter Nishikori i finalen       

Frågan är om Nadal behöver träna på forehandsvinnare. Det var så han avgjorde mötet med Dimitrov.  

Nadal jagar sin elfte titel i Monte Carlo och behöver vinna finalen mot Kei Nishikori, slog Alexander Zverev med 3-6,6-3,6-4, för att fortsätta vara världsetta. Förlorar spanjoren finalen tar Roger Federer, som står över hela grussäsongen, över som världsetta.                                     

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.