Foto: Bildbyrån

Denis Shapovalov tog första titeln – vann Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensaren Denis Shapovalov vann Stockholm Open efter att ha slagit serben Filip Krajinovic, i två raka set, 6–4, 6–4. Titeln var hans första på ATP-touren.

När den 60-rankade serben slog bollen på fel sida av baslinjen, via en grov nätrull, kunde Shapovalov pusta ut, sträcka upp händerna i luften och ta emot publikens jubel i Kungliga tennishallen.

– Jag är stolt över mig själv och mitt team. Det har varit en lång resa hit och vårt mål har alltid varit att vinna en titel, säger Shapovalov till Kanal 9 och konstaterar att han precis som i hela turneringen återigen visade prov på fint servande i finalen.

– Jag har servat bra och jag visste att det kunde vara en nyckel mot Filip.

Tidigare under dagen tog finske Henri Kontinen och fransmannen Edouard Roger-Vasselin hem dubbelfinalen i Stockholm Open efter seger med 6–4, 6–2 mot Mate Pavic, Krotaien, och Bruno Soares, Brasilien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.