Foto: TT

Nadal vann rysare – möter Djokovic i semi

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är framme i semifinal i Wimbledon efter att ha slagit Juan Martin del Potro med 3-2 i set, 7-5, 6-7(7-9), 4-6, 6-4, 6-4.

På Wimbledons centercourt, mellan världsfyran Juan Martín del Potro, Argentina, och världsettan Rafael Nadal, Spanien, bjöds det på väldigt underhållande tennis där båda spelarna bjöd på många långa bolldueller från baslinjen.

I det femte och avgörande setet lyckades bryta Del Potros serve fram till 3-2 i femte set. Därefter lyckades han rädda fyra breakbollar i gamet efter och tog sig sedan fram till matchboll. En matchboill som han lyckades förvalta efter att ha slagit in en backhandvolley efter nästan fem timmars spel.

– Det var väldigt bra tennis, speciellt i femte set. Det var långa bolldueller och han är en väldigt bra motståndare. Del Potro förtjänade också segern.

Nadal får möta Novak Djokovic i semifinal.

Djokovic vidare på centercourten

Novak Djokovic, trefaldig Wimbledon-mästare i tennis, var besviken över att han bara fått spela en av sina fyra första matcher i årets grand slam-turnering på centercourten.

Tävlingsledningen bemötte klagomålet och placerade den 31-årige serben, som inte varit i semifinal sedan turneringssegern 2015, på huvudbanan i kvartsfinalen mot 28-rankade Kei Nishikori, Japan. Samtidigt som regerande mästaren och åttafaldige Wimbledon-segraren Roger Federer placerades på bana 1 i sitt möte med världsåttan Kevin Anderson, Sydafrika.

Djokovic, tidigare världsetta men nu rankad 21 i världen, imponerade och blev som förste herrspelare klar för semifinal efter seger med setsiffrorna 6–3, 3–6, 6–2, 6–2 efter drygt två och en halv timmes spel.

I sin åttonde Wimbledon-semifinal i karriären väntar världsettan Rafael Nadal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.