Foto: Bildbyrån

Storfavoriten Djokovic utslagen ur OS

Uppdaterad
Publicerad

OS-favoriten Novak Djokovic är utslagen ur mästerskapet.

Alexander Zverev vann semifinalen.

Matchen slutade med 2-1 (1-6, 6-3, 6-1) i set till tysken.

Världsettan Novak Djokovic, 34, hade chansen att knipa en ”golden slam”, det vill säga att vinna Australiska öppna, Franska öppna, Wimbledon, US open och OS under ett kalenderår.

Så blev det inte.

Tokyo 2020

Drömmen krossades efter en brakförlust mot Alexander Zverev, 24, i tennisens semifinal.

Serben, som varit storfavorit att kamma hem guldet i mästerskapet, började starkt och tog hem första set till hela 6-1. Även andra set började bra för den rutinerade spelaren – och han såg ut att storma mot seger. Sedan vände det och tyske Zverev tog över och vann andra set tiull 6-3.

Därefter var det Zverev för hela slanten.

Brast ut i tårar

Han fortsatte på inslagen väg i tredje och sista set. Där var det aldrig något snack om saken och han körde över Djokovic med hela 6-1 i det avgörande setet.

Världsfemman Zverev brast ut i tårar efter segern.

I den andra semifinalen tog sig en ryss vidare. Karen Chatjanov slog Pablo Carreno Busta i två raka, 6-3, 6-3. 25-årige Chatjanov anses som en stor skräll då han tidigare aldrig tagit sig längre än en kvartsfinal inom en grand slam-turnering tidigare.

Finalen spelas den 1 augusti.

ARKIV: Här blir Novak Djokovic diskad ur OS Open (6 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet