Rebecca Peterson och Elias Ymer. Foto: Bildbyrån

Sverigeettorna klara för Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer och Rebecca Peterson är båda klara för spel i Paris och Franska öppna. Ymer efter kvalseger mot indiern Prajnesh  Gunneswaran med 6-3,6-4 och Peterson efter att ha besegrat belgiskan Ysaline Bonaventure med setsiffrorna 4–6, 6–1, 6–0.

Ymer spelade bäst på de avgörande bollarna. Han räddade åtta av nio breakbollar i egen serve och tog vara på tre av fyra möjligheter när Gunneswaran satte i gång spelet. Matchen tog nästan en och en halv timme.

Svensken gör sin sjätte start i en Grand slam-turnering i Paris. 2015 kvalade han in till alla fyra och senaste framträdandet var i Australian Open i år. Vid samtliga fem tidigare försök har det blivit förlust redan i första omgången.

Robin Söderling tog över som tränare i juli ifjol. Ett samarbete som verkar bära frukt. Först Australian-open spel i januari och nu spel i Paris.

– En tränare är väldigt viktig. Man kan inte ha vem som helst, det måste funka med personkemin. Jag hittade ingen på länge innan jag träffade Robin, sa Ymer till ATP-touren i höstas.

– Han säger åt mig att vara behärskad men aggressiv. Vi har haft en bra start tillsammans, förklarade Ymer samarbetet med Söderling.

Senare under fredagen vann också Rebecca Peterson sin kvalfinal och är precis som Ymer klar för spel i Franska öppna som inleds på söndag och avslutas den 10 juni.

Sverigeettan, rankad 96 i världen, vände och vann mot den 132:a rankade belgiskan Ysaline Bonaventure med setsiffrorna 4–6, 6–1, 6–0. I nuläget är det inte klart vem Peterson möter i turneringens första runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.