Elias Ymer vidare i Båstad. Foto: Bildbyrån.

Efter klädbytet: Elias Ymer vidare i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer gick vidare till den andra omgången i Båstad. Han slog japanen Taro Daniel med 6-2,6-7(6-8),6-4. Ett klädbyte inför tredje set gjorde susen i dramat som tog 2.20.

– Jag servade extremt bra och fick in många förstaservar. När jag låg under med 0-3 i tredje set så tänkte jag på att han vänt i andra set och att jag kunde göra samma sak, säger Ymer i intervjuen från centercourten där han spelat de senaste åtta åren.

Det såg illa ut när Ymer låg under i skiljesetet med 0-3, men det var bara ett brejk och svensken tog fem raka games och vände till 5-3. Han avgjorde sedan på sin andra matchboll med ett tungt serveess och kunde rikta ett finger mot himmelen.

Var två poäng från vinst i andra set

När 25-årige Ymer, rankad 169 i världen, skulle serva hem matchen i andra set höjde den 106-rankade japanen sitt spel och bröt fram till 5-5. Istället hamnade Ymer i ett tiebreak som han förlorade med 6-8. Där hämtade Ymer upp 3-6 till 6-6 och var då bara två poäng från att vinna matchen.

När de möttes på grus i en challengerturnering i semin i Lyon för en månad sedan vann Ymer i två raka set, 6-4,6-2. Även i kvalet till Australian Open vann Ymer mot Daniel tämligen enkelt, 6-1,6-2.

I morgon går lillebror Mikael Ymer in i turneringen. Den 94-rankade svensken möter den 80-rankade finländaren Emil Ruusuvuori, 22, som är åttondeseedad i turneringen, en tuff första uppgift för svensken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.