Roger Federer fångad i en klassisk rörelse Foto: TT.

Federer är smärtfri – ska spela Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Tennislegendaren Roger Federer är äntligen smärtfri efter att ha genomgått två knäoperationer det här året. Han planerar att ställa upp i Australian Open i januari.

– Jag är på rätt väg, säger schweizaren till Schweizer Illustrierte.

39-åringen nådde semifinal i Melbourne i början av 2020 men missade resten av säsongen pga sina knäbesvär.

– Jag är gradvis på väg tillbaka men jag kommer inte att skynda och jag vill inte sätta någon press på mig själv. Jag kommer bara att ställa upp och tävla om jag är i 100-procentig form, säger den 20-faldige Grand Slam-mästaren.

– Just nu ser det ut som jag kan göra min comeback i Australian Open i januari.

Trots att schweizaren gör framsteg i rehabiliteringen kan han ännu inte träna för fullt.

– Inte än. Mer än två timmar med racketen är inte möjligt som det är nu. Men jag har jobbat med min styrka  och jag har inte upplevt någon smärta på ett tag. jag kommer inte att genomgå fler operationer. säger Federer, som i förra veckan i Paris fick se Rafael Nadal tangera rekordet på 20 Grand Slam-vinster.

Att sluta spela tennis det vill inte Federer prata om.  På frågan om eventuell pensioneringen säger han bara att han kommer att spela så länge han tycker det är roligt.

KLIPP: Makalös vändning av Federer i årets Australian Open

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.