Roger Federer. Foto: Bildbyrån.

Federer donerar pengar till coronadrabbade

Uppdaterad
Publicerad

Flera idrottsstjärnor har donerat pengar till familjer som har drabbats av coronaviruset.

Roger Federer visar också sitt stöd.

Tennisstjärnan har tillsammans med sin fru valt att donera drygt tio miljoner kronor.

Tennisstjärnan Roger Federer donerar motsvarande 10,4 miljoner kronor för att hjälpa de mest utsatta i hemlandet Schweiz.

”Det är utmanande tider för alla och ingen borde bli lämnad kvar. Jag och Mirka (frun) skänker 1 miljon schweiziska franc till de mest utsatta familjerna”, säger den förra världsettan på Instagram.

”Hjälpa familjer i nöd”

”Vårt bidrag är bara början. Vi hoppas att många fler ställer upp och hjälper familjer i nöd.”

Schweiz är hårt drabbat av coronaviruset med mer än 8 800 smittade och 86 döda.

McGregor lägger miljoner på skyddsmaterial

UFC-stjärnan Conor McGregor säger att han ska lägga motsvarande drygt tio miljoner kronor på skyddsutrustning till den irländska sjukvården, för att underlätta kampen mot coronaviruset.

Det avslöjar han genom att på Twitter lägga ut vad som ser ut som en sms-konversation med Irlands finansminister Paschal Donohoe. Finansministern ber där McGregor att uppmana sina nära åtta miljoner Twitterföljare att följa uppmaningarna om social distansering, varpå den irländska kampsportsprofilen svarar:

”I dag kommer jag på egen hand köpa skyddsutrustning till ett värde av en miljon euro, som ska kunna användas av alla sjukhus i Leinster, i dagsläget vår mest utsatta region”.

SVT förklarar: Det här är en pandemi – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.