Roger Federer, närmast, fick äran att slå in matchbollen när han för första gången spelade ihop med Rafael Nadal. Foto: TT.

Federer och Nadal vinnare ihop som ”Fedal”

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer och Rafael Nadal, ”Fedal”, avslutade dagens spel i Laver Cup i Prag genom att för Europa vinna mot ”Övriga världens” Jack Sock och Sam Querrey med 6-4,1-6,10-5. En dröm om att en dag kunna spela tillsammans uppnåddes för bägge. 

– Jag var fokuserad och ville inte vara den som man skulle skylla på. Jag är glad över att vi i alla fall har fått  spela en match ihop under karriären, det var speciellt, säger Federer.     

Det var en oerhörd energi kring matchen och spelarna pratade med varandra dolda bakom händer så att inte läppläsare skulle kunna uppfatta något och lagledaren Björn Borg rycktes med och flög upp ur stolen med knutna nävar vid vissa poäng.

”Känslan var otrolig”

Det var en kväll då spelglädjen flödade.

– Det var ett unikt ögonblick för oss. Eftersom det var första gången som vi spelade ihop var det svårt att hitta positionerna men känslan var otrolig och jag är glad över att vi vann, säger Nadal.

Inför sista dagens spel under söndagen leder Europa med 9-3. Först till 13 tar hem den första inteckningen i storturneringen som lockat de allra bästa spelarna.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.